Ars poetica

Célom, hogy a Násznép minden tagja ne egy lakodalom , hanem A lakodalom emlékével gazdagodjanak a Ti egyik legszebb napotokon.

Kérdése van?

elsovofely@gmail.com

06-20/9524-218

Rehák László Első vőfély 1 Rehák László Első vőfély 2 Rehák László Első vőfély 3 Rehák László Első vőfély 4 Rehák László Első vőfély 5 Rehák László Első vőfély 6 Rehák László Első vőfély 7 Rehák László Első vőfély 8 Rehák László Első vőfély 9
Rehák László első vőfély - harmónika

Kattints a play gombra és hallgasd meg a Rehák indulót!
Rehák László első vőfély régi weboldala

Kattints a képre a régi weboldal megtekintéséhez!

Magamról

Az élet legszebb ajándéka, hogy vőfély lehettem

1979. április 17.-én születtem Móron, azóta Székesfehérváron lakom. Itt végeztem el az Általános iskola nyolc osztályát, majd egy helyi Szakmunkásképző Iskolában, 1996-ban tettem szakmunkásvizsgát fodrász szakon. Ezek után érettségiztem majd 2000-ig fényképész szakon tanultam. Diplomámat Szombathelyen, Számítástechnika-matematika szakon szereztem. A lakodalmak hangulata még egészen fiatalon magával ragadott. Gyerekkoromat Csákberényben töltöttem, ahol az idősebb emberek sokat meséltek nekem a múlt eseményeiről. Nővéremmel együtt hagyományőrzők lettünk és minden erőnkkel azon dolgoztunk, dolgozunk, hogy a magyar hagyományokat ismét megismertessük a magyar emberekkel. Hagyományőrzőként társainkkal együtt kutattuk a múlt szokásait, táncait, amit a bálok hangulatába is átvittünk. Rendezvények előtt néptáncokat, játékokat, lakodalmas paródiákat mutattunk be. A próbák hangulata, a szereplés alatti rögtönzések sikere ösztönöztek a hagyományok megőrzésére és továbbadására. Mikor a nővéremmel a felnőttkor küszöbéhez értünk akkor ő férjhez ment és engem kért fel a vőfély teendők ellátására. Egy közeli barátom is ott volt az esküvőn, akinek annyira megtetszett, hogy abban az évben megrendezett lakodalmát én irányítottam, mint első vőfély. Valahogy így kezdődött az egész.

“Van a világnak sok szép tája,
Tengersok kincse, palotája,
De van egy kunyhó a világon
És e kunyhó az én világom.

Apró kéménnyel, nádfedéllel,
Harcolok a faggyal, dacolok a széllel,
De elfedez kunyhónk az áldott,
Egy boldog kis magyar családot.”